Vil du surfe?

Surfing er en herlig aktivitet, i hvert fall når man sitter hjemme og ser det på TV. Da virker surfing lett, og utøverne suser bortover vannet. Ekstra imponerende er det når surferne rir på kjempestore bølger, og kanskje til og med surfer inne i selve bølgen. Surfing er sol, sand, California, Beach Boys…

Den våte realiteten

surfingMen alle som har prøvd surfing, vet at det slett ikke er så enkelt som det virker. Først skal man holde balansen på en smal planke, man skal unngå å falle i vannet, og hvis man faller, kan man både bli stukket av maneter, sluke et par liter vann og til og med skrubbe seg opp på skarpe steiner på bunnen. Hvis man skal surfe her i Norge, er vannet iskaldt, og det kan være vanskelig å finne gode forhold. Det finnes våghalser som surfer i Norge, både om sommeren og om vinteren, for det finnes skikkelige kjempebølger også her til lands. Men skal man surfe i Norge, må man kle seg godt og tåle å bli kald. Hvis ikke, må man dra til utlandet, men da blir surfingen bare en ferieaktivitet, og man rekker ikke å bli flink før ferien er over. Når neste ferie kommer, har man glemt mye av det man lærte, og så forblir man en evig amatør. Skal man surfe, bør man nok flytte til utlandet.

Surfing på nettet

Men vent, det finnes andre muligheter. Å surfe på nettet kan bety to ting: Man surfer rundt mellom ulike nettsider, eller man kan spille surfespill på datamaskinen. Det finnes flere surfespill, både gratisspill og pengespill med surfetema. På nettsiden Spillespill finnes det tusenvis av spill innen mange kategorier, også surfing. Her kan man surfe på en trygg måte, mens man sitter tørt og varmt inne i stua.

Spillet Wild Water, som man kan spille på et casino online, kan være et spill til inspirasjon for den som vil ha det moro med surfing borte fra haier og andre skumle havdyr. Wild Water formidler den ekte, nostalgiske surfefølelsen, den man forbinder med 1950-og 1960-tallets USA. Spillet er en spilleautomat med fem hjul og surfesymboler. Noen av symbolene kan utvide seg over hele hjulet, og selv om det dukker opp en hai, i form av et jokersymbol, trenger man ikke å være redd. Haien i dette spillet er bare hjelpsom.

Surfedrømmen

Hvis man drømmer om å surfe, kan man kanskje bruke en eventuelt pengegevinst på en surfeferie i USA. Er man heldig og vinner stort, har man kanskje råd til å ta seg fri i noen uker eller måneder, og da kan man ri på bølgene et sted der det er sol og sommer hele året. Drømmen koster jo ingenting.